CONSULTATII CU PLATA DE MEDICINA SEXUALA         

 

 BUN VENIT   LA CABINETUL MEDICAL VIRTUAL  DE

                                        UROSEXOLOGIE

   

Sunt mândru si fericit ca mă aflu printre cei 125 absolventi ai cursului de la Oxford de Medicina Sexuala si printre cei 270 de medici din întreaga lume (6 din Romania) ce au intrat in comunitatea Europeană de Medicina Sexuala  in urma trecerii cu succes a examenului de medicina sexuala la Amsterdam in Decembrie 2012 si care au dreptul sa se intituleze si semneze ca Fellow of the European Committe of Sexual Medicine (FECSM), diploma recunoscuta si de Ministerul Sănătătii ca studii complementare in Sexologie  

                     Dr. Gabriel Georgescu

Daca doriti o consultatie de medicina sexuala sunati la 0722892296 pentru programare.Puteti trimite si un e-mail la urosexolog@hotmail.com cu problemele sexuale care le aveti pentru a usura programarea dar nu veti primi un răspuns privitor la diagnostic si tratament decit in cadrul consultatiei.

                                              

 

O sa va enumar pe scurt câteva dintre cele mai frecvente aspecte intilnite in medicina sexuala pentru care sunt solicitate consulturi  atit de către bărbati cit si de femei pentru tulburarile lor sexuale la toate virstele si indiferent de orientarile lor sexuale.

Simptomatologia cuprinde :
         Tulburari legate de scăderea  dorintei (libidoului) care predomina atit la femeile tinere dar mai ales la cele ajunse la menopauza naturala sau chirurgicală ,la bărbati odată cu inaintarea in virsta dar si la tineri in anumite contexte.Exista si reversul tulburării legate de cresterea dorintei atit la bărbati cit si la femei generind comportamente si sau trairi nedorite chiar extrem de deranjante. (Hipersexualitate)
         Tulburări legate de excitare atit la bărbat cit si la femeie in general manifestate prin lipsa acesteia(ex. lipsa sau slaba erectie sau insuficienta lubrefiere vaginala)  in contextul unei stimulari adecvate ca timp si intensitate la nivelul zonelor erotogene dar si reversul prin aparitia unei excitatii nedorite continue si suparatoare, nesuprimata nici prin masturbare (o entitate noua descrisă recent la femei)
        Tulburări legate de orgasm si ejaculare reprezentate de lipsa completa a orgasmului sau de alterarea intensitatii si calitatii acestuia atit la bărbat cit si la femeie,de lipsa ejacularii sau diminuarea acesteia si mai ales de rapiditatea acesteia la bărbat sau aparitia ei uneori la unele femei ;disocierea orgasmului de ejaculare.
         Tulburări legate de durere la contactul sexual atit la bărbat dar mult mai frecvent la femei numita dispareunie mergând pina la vaginism.
         Manifestări comportamentale socotite in trecut anormale precum sexul oral,sexul anal,homosexualismul,comportamentale sadomasochiste consimtite,poliamorul,etc si care in societătile occidentale au iesit la iveală si acceptate ca si comportamente in limita normalului atita vreme cit sunt consimtite de ambii parteneri si nu produc rău.
         Alte manifestări comportamentale sunt considerate deviationale dar se petrec in cadru intim si numai uneori dezvaluite public,precum parafiliile ( de resort psihiatric) dar sunt si cele care intra in sfera patologicului si care intra in conflict cu societatea cum este pedofilia ,violatorii in serie.
         Tulburarile de identitate sexuala la adulti si copii sunt un capitol aparte in consultatia de medicina sexuala foarte putin cunoscut sau înteles in societatea noastră si  care  nedepistate la timp generează suferinta acestor pacienti in căutarea identitătii lor sexuale si transformarilor fizice pe care acestia le solicita (ex. transexualii)
          Anomalii sau boli ale organelor genitale feminine sau masculine care au impact negativ asupra vietii sexuale normale,  boli cu transmitere sexuala si chiar problemele de fertilitate care pot afecta relatiile sexuale de cuplu.

 

 In afara de tulburarile legate de viata sexuala consultatia sexologica are un rol de  educatie sexuala medicală (tehnici coiatale,zone erotogene,tehnici de masturbare etc) necesară atit tinerilor cit si virstnicilor,are scopul de a împrastia miturile,zvonurile si a promova activitatea sexuala ca un factor benefic in mentinerea stării de sănătate, prevenirea si depistarea precoce a bolilor cardiovasculare,accidentelor vasculare cerebrale a cancerelor si asigurarea unei bune calitati a vietii pina la adânci batrineti.

Sexul se practica pina la virste înaintate(cunosc pacienti de peste 80 ani bărbati si femei care practica sexul chiar la aceste virste).Sexul pe linga iubire,comunicare este           
SANATATE
         Secretul este sa depistezi la timp afectiunile care pot genera disfunctii sexuale( de exemplu scăderea hormonilor barbatesti peste 50 ani asociata erectiilor slabe, libidoului scazut,oboselii,emotivitatii crescute,depresiei,insomniei,scaderii memoriei,initiativei,fortei, poate fi tratată cu substitutie hormonala)
         Ca urmare

daca ai o suferinta in acest domeniu vino la consultatie.

 

Înainte insa  de a solicita o consultatie de medicina sexuala este bine sa aflati câteva informatii generale pe aceasta tema.
          Elementul primordial este discutia cu pacientul (bărbatul, femeia chiar copilul )sau cuplul respectiv care este îndelungată (40-60 minute) profunda,delicata in unele aspecte ale comportamentului sexual,deschisă putind părea chiar indiscreta uneori dar absolut necesara stabilirii unui diagnostic in medicina sexuala. De aceea sinceritatea chiar daca dificila este obligatorie.
          Alt element important este dorinta pacientului de a-si  lamuri si rezolva întrebările si problemele sexuale si încrederea in medicul sexolog.De multe ori simpla discutie disipeaza incertitudini,dezvăluie mistere si noi unghiuri de abordare ale sexualitatii,demoleaza prejudecati si aduce viata sexuala pe calea dorita.
          O nota general valabilă pentru toate tulburarile sexuale este aceea ca acestea se pot închega ca si diagnostic de afectiune sexuala doar daca persoana,barbat, femeie sau chiar copil apreciaza că trairile,semnele si simptomele sale îi generează suferinta afectînd sănătatea,calitatea vietii personale sau de cuplu,integrarea in societate,fericirea.
          Adeseori in urma consultului si stabilirii diagnosticului etiologic al problemelor sexuale este nevoie de colaborări interdisciplinare iar pacientul este trimis la: psihoterapeut,psihiatru, endocrinolog,ginecolog,dermatolog,urolog pentru rezolvarea afectiunilor specifice.
         Nu sunt de neglijat nici costurile,dar este bine sa stiti ca pe linga costul fiecarei  consultatii de medicina sexuala  veti avea costuri suplimentare cu investigatiile de laborator complementare, cu medicatia specifica sau dispozitivele si accesoriile uneori necesare in tratarea afectiunilor sexuale.Asa ca daca nu puteti sau nu sunteti dispusi sa investiti bani,timp si incredere,renuntati din start si nu mai apelati la un profesionist.

Pagini cu informatii  interesante in viitor